Binnenafwerking

Creëer meer ruimte met een schuifdeurkast

Creëer meer ruimte met een schuifdeurkast
Wil je meer ruimte creëren in je slaapkamer of woonkamer? Wel eens gedacht aan een schuifdeurkast? Een schuifdeurkast verklapt zijn potentieel eigenlijk al in de benaming, namelijk een kast met schuifdeuren. Een ideale oplossing om meer ruimte te creëren in een kamer of spullen netjes op te ruimen en uit het zicht te houden. Het is al helemaal ideaal als je de schuifdeurkast op maat maakt en verft in een kleur die past bij de rest van het interieur. Hoe maak je een optimale schuifdeurkast?

Hoe maak je een schuifdeurkast die past in jouw ruimte

Het klinkt lastiger dan dat het is “een kast geschikt voor elke gewenste maat maken”. Bij schuifdeurkasten is het mogelijk om te gaan voor een kast tussen twee muren of een kast in een vrijstaande ruimte. Als je kijkt naar het plafond zijn hier ook legio mogelijkheden. Zo is het mogelijk om een schuifdeurkast voor een laag plafond of een schuin plafond te maken.

Meet de volgende beschikbare ruimte tot op de millimeter nauwkeurig:
  • Beschikbare breedte boven
  • Beschikbare hoogte rechts
  • Beschikbare breedte onder
  • Beschikbare hoogte links
  • Diepte totaal

Creëer meer ruimte met een schuifdeurkast

Bepaal vervolgens de type deuren die je op de kast wilt. Zoek je tips ter inspiratie? Kijk dan eens op Pinterest. Hier vind je tal van tips omtrent de kastdeuren, type materiaal en kleuren van schuifdeurkasten. Houd rekening met de rest van de indeling van de kamer!

Het is ook een leuk idee om de schuifdeuren niet helemaal dicht te doen, maar deels open te houden. Hierdoor creëer je een ruimtelijk effect.

Configurator?

Wil je liever niet doe-het-zelven, maar een kast waarvan je zeker weet dat alle maten kloppen? Neem dan eens een kijkje bij de configurator bij een schuifdeurkast van Kastengigant. Hier is het ook mogelijk om te kiezen voor meervlaksdeuren, acryldeuren, klassieke en moderne landshuisdeuren, loftdeuren en klassieke paneeldeuren.

Het voordeel van een configurator is dat je zeker weet dat de maten uiteindelijk kloppen en dat je geholpen wordt tijdens het creatieve proces van het maken van een kast. Zo loop je diverse belangrijke stappen af die je zelf wellicht weinig aandacht geeft.

Montage van schuifdeuren

Bij het monteren van de schuifdeuren is het belangrijk om de schuifdeursystemen aan de onderkant goed af te werken, zodat de onderkant beter kan glijden. Maak je de deuren te smal? Dan schuift de deur niet goed in z’n profiel. Ook voor schuifdeuren zijn er websites met goede configurators. Zo ook de configurator voor schuifdeuren bij Kastengigant.

Nog een paar saillante details voor tijdens het monteren:
  • Een deur die staat trekt eerder krom dan een deur die hangt.
  • Bedenk goed wat voor railsysteem je wilt gebruiken voor je de kast gaat bestellen.
  • Combineer kleuren van de schuifdeur om een bepaalde sfeer in je huis te creëren.

Ook interessant