Badkamers

Douchegoten, een waaier aan mogelijkheden

Douchegoten, een waaier aan mogelijkheden
Inloopdouches zijn praktisch en waterbesparend. Even onder douche en u bent in een mum weer fit. De tegenwoordige inloopdouches zijn strak en minimalistisch vormgegeven, vaak met een strak streepje douchegoot met een fraai designrooster eroverheen. Wellness schuilt in het kleinste hoekje. We moeten niet douche, we willen het vooral.

Bepaal eerst waar u uw inloopdouche wilt plaatsen, zo kunt u gemakkelijker beslissen waar de douchegoot komt. U zou er voor kunnen kiezen om de douchegoot bij de ingang van uw douchedeur te plaatsen. Zo voorkomt u dat het water verder de badkamer instroomt. De douchegoot aan de achterzijde te plaatsen (in de wand of tegen de wand) kan natuurlijk ook. Kijk wel uit welke douchegoot u hiervoor koopt. Niet iedere douchegoot is geschikt om bijvoorbeeld gebruikt te worden voor de ingang van de douche.

Welke douchegoot is het best geschikt voor u? Wij zetten alles even op een rij.

Douchegoot met flens

Een douchegoot met flens heeft een ‘randje’ om de douchegoot heen. Dit is makkelijker voor het installeren. Vaak zijn de douchegoten met flens mooier en ronder afgewerkt dan de douchegoten zonder flens.

Douchegoot met muurflens

Een douchegoot met muurflens heeft een opstaande rand voor plaatsing tegen de muur. Deze kunt u dus niet specifiek bevestigd te worden tegen de muur.

Douchegoot met vloerflens

Douchegoten met een vloerflens kunnen vrij in de ruimte geplaatst worden maar ook bevestigd worden aan de ‘grond’.

Douchegoot zonder flens

Douchegoten zonder flens hebben geen rand rondom de douchegoot en zijn iets scherper afgewerkt.

Tip: Douchegoot bij Megadumptiel, daar kiest u uit diverse modellen waardoor u makkelijk en snel de juiste douchegoot vindt.

Geen universele handleiding

Een universele handleiding geven dat voor iedere douchegoot van toepassing zou zijn bestaat niet. Alles hangt af van het model dat u kiest. Mocht u een keuze hebben gemaakt, zijn er weer veel verschillende douchegoten om uit te kiezen met verschillende hoogtes en dieptes. Ook heeft u keuze uit verschillende doucheroosters. Gelukkig hoort bij iedere douchegoot een handleiding. Volg de handleiding!

Doe het zelf

Een douchegoot plaatsen is lastiger wanneer u de uitsparing in de vloer nog dient uit te hakken. U kunt de douchegoot aansluiten op een 50mm afvoerbuis. Vaak hoeft u deze niet te lijmen, omdat het in elkaar wordt geschoven met behulp van rubberen ringen.

Bij het plaatsen van de douchegoot houdt u rekening dat u deze 1 à 2mm lager plaatst dan de vloer.

Let op bij het storten van de vloer dat u genoeg rekening houdt met het aflopen van de vloer, zodat het water goed ‘glijdt’ naar uw zonet geplaatste douchegoot. Let ook op de dikte van de vloertegels en de tegellijm. Om beschadigingen te voorkomen bij het storten van een nieuwe vloer is het afdekken van de douchegoot aan te raden.

Klaar is kees

U bent er klaar voor om de douche te betegelen, let op dat u rondom de douchegoot een opening aanhoudt van circa 2-3mm. Deze kit u als laatste dicht, nadat de vloer is betegeld en gevoegd.

Ook interessant