Vloerbekleding

De opkomst van keramisch parket

Steeds meer mensen ontdekken de voordelen van keramisch parket. Keramisch parket is een vloer (of in sommige gevallen een wandtegel) met een houtmotief. De duurdere varianten hebben ook dezelfde nerf structuur als echt hout, en voelen dan ook hetzelfde aan. Keramisch parket wordt steeds populairder en is in steeds meer huishoudens te vinden. Door de ontwikkeling van het keramisch parket is deze bijna niet meer te onderscheiden van echt parket.

De voordelen van keramisch parket

Kereamisch parket wordt dubbelhard gebakken met een toplaag van porselein. Hierdoor zijn de tegels vorstbestendig, slijt- en krasvast. Het voordeel hiervan is dat de tegels geen onderhoud nodig hebben. De tegels zijn ook geschikt voor buiten. Je kunt de vloer van de woonkamer dus eenvoudig doortrekken naar buiten. Daarnaast is het mogelijk om vloerverwarming onder de keramische vloer te leggen. De vloeren blijven goed en zijn na vele jaren nog steeds niet van nieuw te onderscheiden. De prijs van een keramische parket kan variëren van €50 tot €150 per m2.

Op het gebied van keramisch parket is veel mogelijk, de tegels kunnen zowel als wandtegels als vloertegels worden gebruikt. Om een goed idee van keramische tegels te krijgen kunt u het beste een showroom bezoeken.

Ook interessant