Keukens

De vaat perfect droog met PerfectDry

De vaat perfect droog met PerfectDry
De vaatwassers van tegenwoordig worden beoordeeld op twee belangrijke aspecten: hun reinigingsvermogen en droogkracht. Daar hoort ook bij dat de machines geen vochtdruppels of kalkvlekken mogen achterlaten. Dankzij het mineraal zeoliet heeft Bosch sinds 2008 de droog-standaard verhoogd, zowel op het gebied van kwaliteit als efficiëntie. Andere innovaties in 2015, zoals de Zeolith-droogtechnologie en het verbeterde 3D air flow-systeem, zorgden ervoor dat droogresultaten opnieuw verbeterden. Nu gaat Bosch nog een stap verder: PerfectDry vaatwassers met Zeolith-droogtechnologie kunnen meer dan alleen voorzichtig omgaan met vuile vaat. Ze leveren ook ongeëvenaard droogresultaat voor porselein, glas en zelfs plastic servies dat lastig opdroogt, omdat het weinig warmte vasthoudt. Naast schoon krijg je de vaat perfect droog met PerfectDry. 

Perfect drogen met PerfectDry

Kleine, vochtvasthoudende en zelfherstellende minerale parels zijn de kracht achter Bosch’ Zeolith-droogtechnologie. In de behuizing van de vaatwasser is een compacte houder voor dit natuurlijke mineraal ingebouwd. De truc? Zeoliet zet vocht om in droge, warme lucht. Het speciale 3D Airflow-systeem laat deze warme lucht voorzichtig en egaal in drie richtingen langs al het servies circuleren. Zo worden niet alleen glaswerk en aardewerk droog, maar ook lastig plastic. Na een kinderverjaardag, barbecue of picknick bestaat de afwas vaak uit een grote hoeveelheid plastic schalen, borden en bekers. Bosch heeft de ‘ExtraDry’-optie toegevoegd voor afwas die lastig opdroogt in de machine. Bij deze optie wordt de temperatuur tijdens het wassen iets verhoogd en het droogproces duurt wat langer. Zo kan alle schone vaat na afloop direct de kast in. Nadrogen met een theedoek is niet meer nodig.

Stille hulp die het leven makkelijker maakt

Moderne huishoudelijke apparatuur mag gezien worden, maar niet gehoord. Daarom heeft Bosch de maximale geluidsniveaus bijgesteld voor de vaatwassers uit de Serie 4, Serie 6 en Serie 8. Dankzij de materialen met lage trilfrequentie, de aandrijving met lage frictie, de effectieve en geluidsdempende isolatie en de geoptimaliseerde watertoevoer en -afvoer blijft het geluidsniveau onder 42dB, vergelijkbaar met een rustig gesprek. Het stille programma van de machines uit de Serie 6 en Serie 8 is bovendien uitgerust met minder druk op de sproeiers en geluidsoptimale Zeolith-technologie om geluid tot een minimum te beperken.

Bosch - De vaat perfect droog met PerfectDry

Perfecte glasbescherming voldoet aan alle eisen

Naast de geweldige reinigings- en droogresultaten, is glasbescherming in veel huishoudens een must. Bosch heeft een reeks aan speciale functies ontwikkeld die aan de uiteenlopende wensen en eisen van klanten voldoen. Het ‘Glass 40°C’-programma reinigt glaswerk zeer voorzichtig en droogt het optimaal door een iets lagere temperatuur te gebruiken. Bovendien zijn bepaalde modellen uit de Serie 6 en Serie 8 uitgerust met een korf voor wijn- en champagnelazen met lange stelen. De korf houdt maximaal vier glazen op hun plek in de onderste lade, zodat ze bij het in- en uitladen niet omvallen of beschadigen. Bovendien zorgt de korf voor perfecte reinigings- en droogresultaten. Precisieglasbescherming, opgenomen in de vaatwassers uit de Serie 8, garandeert optimaal resultaat, zelfs na talloze wasbeurten: het geïntegreerde filter voor onbehandeld water houdt de waterhardheid op een uitgebalanceerd, duurzaam niveau ter bescherming van het glaswerk.

Ook interessant