Keukens

Meer vrijheid om je keuken op maat samen te stellen

In 2014 zet SieMatic nog meer in op een persoonlijke keuken op maat, stijlvol geïntegreerd in de leefruimte. Dat bewijzen ook de vele nieuwe innovaties die de keukenkunst van SieMatic doortrekken tot in de kern. Zo loopt de trend van flinterdunne werkbladen en zijwanden over in fijne profielen en een slanke belijning van de lades. Andere blikvanger is Flock, een innovatief materiaal met een fluweelzachte look én exclusieve antislipeigenschappen.

Flock2Block, exclusief

De grens tussen keuken en leefruimte vervaagt steeds meer. Dat vertaalt zich ook naar een luxueuzere inkleding van kasten en lades. Met Flock heeft SieMatic een exclusief materiaal geïntegreerd in de keuken. Flock voelt aan als vilt maar is een kunststof, afwasbaar en met ongekende antislipeigenschappen.

Het materiaal creëert een magnetisch effect als twee beklede oppervlakken elkaar raken, waardoor potten niet gaan schuiven in lades en bestekinzetten netjes op hun plaats blijven. Het gepatenteerde Flock2Block-systeem geeft je alle vrijheid om je keukenlades functioneel in te delen: naast de inlegmat is de onderkant van porseleinen potten, houten bakjes, aluminium verdelers, messenblokken of kruideninzetten voorzien van een laagje kunststofvilt.

Siematic op Batibouw 2014

Trendy lades, flexibele indeling

Of je nu voor een klassieke keuken kiest of hypermodern gaat met geïntegreerde multimedia, SieMatic straalt karakter uit. Ook vanbinnen, met een persoonlijke inrichting en afwerking op maat. Achter elke kastdeur of ladefront ontdek je ingenieuze systemen die de volledige inhoud ordenen, stijlvol en praktisch.

SieMatic introduceert zo een geïntegreerd USB-laadstation, makkelijk om je gsm of tablet op te laden en op te bergen. Beschermd én binnen handbereik. Ook handig zijn de exclusieve, extra diepe King Size-compartimenten voor de helft meer opbergruimte in je keukenlade. Ideaal voor kloppers en soeplepels.

Gloednieuw is ook de dunne ladeafwerking in geplooid staal of exclusief aluminium, 13 mm dik. Met deze ranke uitvoering, zonder afrondingen, ogen je keukenlades eleganter dan ooit en sluiten ze mooi aan bij de trend van flinterdunne werkbladen en zijwanden. De slanke belijning wordt nog versterkt door de matte, rechte en hoekige uitvoering – heel eigentijds.

Nieuwe korpus, nog witter

SieMatic heeft ook zijn keukenkorpussen herbekeken. De basiskleur is nog altijd wit – vandaag zelfs extra wit. Legplanken kan je aan de voorzijde voorzien van een aluminiumkleurige afkanting en bekleden met het Flock-materiaal.

Siematic op Batibouw 2014

SieMatic heeft ook de scharnieren vernieuwd. Deze nieuwe scharnieren openen 25% meer dan de standaardnorm en hebben een ingewerkte demping. In een oogopslag herken je deze doorgedreven kwaliteit aan het gepatenteerde rode SieMatic-merkteken.

Dat zelfs het kleinste detail een upgrade kreeg, bewijzen de MultiMaticstrips, bevestigd aan de binnenkant van deuren en kasten. Deze ingefreesde kunststof strips zijn voorzien van gaatjes om de legplanken gemakkelijk te verstellen. Naast de witte standaarduitvoering zijn er ook aluminiumkleurige strips. Ook zijn ze volledig strak en mat, zoals de volledig vernieuwde SieMatic-binnenafwerking.

Lichte eik vs. donkere kastanje

Aansluitend bij het nieuwe ladesysteem ontwikkelde SieMatic een nieuw, flexibel bestekinzetsysteem. De vakken hebben verschillende afmetingen (26 cm en 20 cm breed) en zijn steeds een combinatie van Flock, strak aluminium en edel hout. Naargelang de inhoud van de lade puzzel je de gewenste indeling in elkaar. Bovendien kan je kiezen uit lichte eik of een versie in donker gerookte kastanje.

Ook interessant