Badkamers

Redo Studio ontwerp vloeiend sanitaircomplex

Een bergbeek in de badkamer, dat lijkt de Wit-Russische ontwerpers Yurij Alekhno en Maria Klyuchnik-Alekhno wel wat. Ze hebben het ‘sanitaircomplex’ Mountainous Brook ontworpen, dat een douchecabine, een wastafel en een toilet vloeiend samenbrengt.
Het ontwerpersduo, dat onder de naam Redo Studio industriële en interieurontwerpen maakt, wil de gebruiker van de badkamer het weldadige gevoel van een natuurlijke omgeving bieden. Dat doet het tweetal niet door hout, natuursteen of naturelle tinten toe te passen, maar door water als motief te nemen voor de vormgeving.

De glazen douchecabine heeft aan twee zijden golvend aflopende elementen, als waterstromen. Een zijde oogt als een getrapte waterval, die onderaan overgaat in een ovaal bekken: de wastafel. De trappen in de waterval doen dienst als legplanken. De kraan, die vervaardigd zou moeten worden uit keramiek, en een ronde hendel heeft, komt vloeiend uit de wand. Niet alleen is de plaatsing van de kraan aan de zijkant logisch als einde van de waterval, ook is die plek volgens de ontwerpers comfortabeler in gebruik.

Lees verder op Architectenweb.nl