Second Home

Slim alternatief voor hypothecair krediet

Slim alternatief voor hypothecair krediet
Op zoek naar een krediet voor de aankoop van een tweede verblijf? Dan hebben wij de oplossing: DB Investment Loan, een formule op maat om uw project te financieren zonder uw effecten te hoeven verkopen.
Met een DB Investment Loan is het volledige bedrag dat u leent gedekt door uw effectenrekening (en eventueel wat cash). Uw effectenrekening wordt ‘verpand’ en gewaardeerd naargelang het risiconiveau van elke belegging. Afhankelijk van het rendement en de evolutie van uw portefeuille kunnen de interesten op het krediet worden terugbetaald met eventuele toekomstige inkomsten uit uw portefeuille. Deze formule is nog interessanter bij een lage rente, zoals vandaag, en vooral wanneer het verwachte rendement van uw portefeuille hoger ligt dan de rentevoet van het krediet.

Terugbetaling à la carte

Voor de terugbetaling van de intresten en het kapitaal kunt u kiezen uit twee formules: de klassieke of de ‘bullet’-formule. De klassieke formule is geschikt als u over voldoende periodieke inkomsten beschikt tijdens de looptijd van het krediet. De looptijd bedraagt in het algemeen 1 tot 10 jaar. De terugbetaling van het kapitaal en de betaling van de intresten gebeuren maandelijks. De ‘bullet’-formule kan geschikt zijn als er tegen de eindvervaldag van het krediet een kapitaal vrijkomt (groepsverzekering, pensioensparen, enz.). De looptijd hier bedraagt 6 maanden tot 5 jaar. De betaling van de intresten gebeurt in principe trimestrieel. Het kapitaal betaalt u in eìeìn keer terug op de vervaldag van het krediet.

Geen notaris- en dossierkosten

Een DB Investment Loan biedt u zeer competitieve rentetarieven 1) op de Belgische markt. De formule is mogelijk voor kredieten vanaf 100.000 euro. Het volledige kredietbedrag moet gedekt zijn door een effectenportefeuille en eventuele liquiditeiten. Er zijn geen notaris- of dossierkosten aan verbonden en alles verloopt sneller dan een klassieke kredietaanvraag.

Gratis met Bouw & Wonen naar Second Home Expo

Op zoek naar een vakantiehuis in binnen- of buitenland?
Op 9 en 10 maart 2024 vindt de beurs Second Home Expo in Flanders Expo in Gent plaats. Wil jij deze beurs namens Bouw & Wonen gratis bezoeken?

Je kunt hier jouw gratis inkomtickets downloaden
1) Onder voorbehoud van de naleving van bepaalde bijzondere voorwaarden, zoals de analyse van de solvabiliteit van de aanvrager, de minimumwaarde van de inpandgeving van de effectenportefeuille en de looptijd van het krediet of het doel van het krediet.

Ook interessant