Vastgoed

BAM verkoopt stadioncomplex Zwolle

BAM verkoopt stadioncomplex Zwolle
AM Real Estate Development, deel uitmakend van Koninklijke BAM Groep nv, heeft het stadioncomplex Zwolle verkocht aan de Zwolse Lenferink Groep. Het stadioncomplex is ontwikkeld en de afgelopen jaren geëxploiteerd door AM Real Estate Development. De transactie volgt uit BAM’s strategie ‘Building the present, creating the future’, waarin de vastgoedportefeuille in de strategische periode tot 2020 wordt verlaagd tot onder een niveau van € 500 miljoen (31 december 2016: € 630 miljoen).

In dat kader past BAM de vastgoedportefeuille aan door omzetting van posities voor het ontwikkelen van vastgoed buiten het economisch kerngebied in cash. De opbrengsten worden aangewend om equity light te investeren in het economisch kerngebied – de Randstad en een aantal regio’s en steden daarbuiten met een manifeste vraag naar nieuwe woongebieden.

Door deze verkoop neemt BAM’s vastgoedportefeuille af met ongeveer € 45 miljoen. De transactie geschiedt tegen boekwaarde en kent door de aflossing van externe financiering een gering positief kaseffect.

Ook interessant