Vastgoed

Evenementenhal Nekkerhal wordt verkocht

Evenementenhal Nekkerhal wordt verkocht
De stad Mechelen gaat evenementenhal Nekkerhal verkopen. De uitbating van een evenementenhal is geen kerntaak van de stad en de onderhoudskosten worden op termijn te hoog voor de stad. "Een concessiehouder zal nooit de investeringen willen doen die noodzakelijk zijn om de Nekkerhal ook in de toekomst succesvol te blijven uitbaten", klinkt het tijdens de voorstelling van de Mechelse begroting voor volgend jaar.

Het onderhoud van de Nekkerhal is een serieuze kost voor de Mechelse stadskas. In de nabije toekomst zullen enkele grote onderhoudswerken moeten gebeuren, maar om de hal ook in de toekomst succesvol te exploiteren zijn nog bijkomende ingrepen nodig.

De huidige concessieperiode is niet bereid deze ingrepen te doen zonder eigendomsrecht. "Omdat een evenementenhal uitbaten geen kerntaak is van een stadsbestuur, hebben wij besloten dat het verstandiger is om de Nekkerhal te verkopen", zegt burgemeester Bart Somers (Open VLD). "De verkoop zou minstens 12,5 miljoen euro moeten opbrengen, er is interesse van verschillende kandidaten. Het is voor een stad interessanter om geen eigenaar meer te zijn: de onderhoudsplicht vervalt dan voor ons en we puren inkomsten uit bedrijfs- en exploitatiebelastingen."

Ook interessant