Nieuwbouw

Veel interesse in woonproject Netedijk in Duffel

Er is veel interesse in het woonproject Netedijk in Duffel. Anderhalve maand na de start van de verkoop is al 80% van de appartementen verkocht. Vorige week zijn in de Gemeentestraat de afbraakwerken van de bestaande gebouwen begonnen. In november van dit jaar volgen dan de graafwerken en de constructie van het nieuwe gebouw. Eind 2018 zullen de appartementen en de commerciële ruimtes worden opgeleverd.

Veel interesse door gunstige ligging

In januari van dit jaar kondigde CORES Development het nieuwe woonproject ‘Netedijk’ in Duffel aan. In de Gemeentestraat zullen 40 appartementen met 2 of 3 slaapkamers en woonoppervlaktes van 85 m² tot 150 m² worden gerealiseerd. Op de gelijkvloerse verdieping zijn 2 commerciële ruimtes voorzien en ondergronds komen er 42 parkeerplaatsen, bergingen en fietsstaanplaatsen.
Het nieuw project heeft heel wat troeven. De ruime interesse is volgens Sophie Deprez, Chief Commercial Officer van CORES Development, te danken is aan een gunstige ligging: “Netedijk is gelegen in het centrum van Duffel met prachtig zicht op het water. Het woonproject heeft een zuidelijke of oostelijke oriëntatie en er wordt gewerkt met duurzame materialen en energiezuinige voorzieningen.”

Het strakke en tijdloze architectuurontwerp is van de hand van de Duffelse Architectenassociatie Van Gaens. Vooral de inplanting van de gelijkvloerse appartementen is opvallend. Om de privacy te garanderen liggen deze gelijkvloerse appartementen, net als het binnenplein, 80 cm hoger dan het straatniveau. Bovendien worden de terrassen van de appartementen afgebakend door een waterpartij en een strook met lage struikbeplanting.

Verkoop en prijzen

Van bij de aankondiging kon woonproject Netedijk rekenen op sterke interesse van mogelijke kopers en dat blijkt ook uit de verkoopresultaten. In april werd de verkoop van woonproject Netedijk opgestart en anderhalve maand later is reeds 80% van de appartementen verkocht. Ook 1 van de 2 handelspanden heeft reeds een koper gevonden.

Dat naast de ligging ook de prijzen iets te maken hebben met de vlotte verkoop is duidelijk. Een 2-slaapkamerappartement in Netedijk is beschikbaar vanaf €219.500 (exclusief BTW, notaris- en registratiekosten). Alle nog beschikbare appartementen hebben een zuidelijke of oostelijke oriëntatie en kijken uit op de Netedijk of het binnenplein. Het laatste handelspand is te koop voor €169.500 (exclusief BTW, notaris- en registratiekosten).

Project Netedijk in Duffel

Planning afbraak en constructie

In de Gemeentestraat is de aannemer vorige week gestart met de afbraak van de bestaande gebouwen. Eerst wordt de binnenafwerking en de dakbedekking verwijderd en daarna zal men beginnen met de afbraak van de ruwbouw. De afbraakwerken zullen enkele weken in beslag nemen en zullen in de loop van de maand juni klaar zijn.

De graafwerken en de daaropvolgende bouwwerkzaamheden starten in november van dit jaar. Tegen eind 2018 moet alles klaar zijn, dan kunnen de bewoners er hun intrek nemen.

Ook interessant