Vastgoed

Cores Development verwerft 8 kantoorgebouwen

Projectontwikkelaar Cores Development NV en Midwest Holding AG ondertekenden recent de aankoop van 8 kantoorgebouwen in Antwerpen. Deze transactie, met een waarde van 65 miljoen euro, bezorgt Cores Development heel wat nieuwe ontwikkelings- en investeringsmogelijkheden in zijn thuismarkt. Zes van de aangekochte gebouwen zullen verder verhuurd worden als kantoor- en retailruimte. Twee gebouwen, de Friendship Building en het Rijnkaai-gebouw, zullen worden afgebroken en vervangen worden door een nieuw volume met residentiële invulling.

58.000 m² kantoor- en retailruimte

Cores Development en Midwest Holding ondertekenden, na voorbereidend werk door vastgoeddienstverlener JLL, recent een overeenkomst voor de overname van 8 gebouwen in Antwerpen. De 8 gebouwen worden gekocht van de Ierse investeerder Markland en zijn samen goed voor 58.000 m² aan kantoor- en retailruimte. Aanvullend zitten er in de aankoop ook nog ongeveer 4000m² archiefruimte en bijna 1000 parkeerplaatsen. Voor de portfolio werd een overnameprijs betaald van 65 miljoen euro.

8 gebouwen op toplocaties

De 8 gebouwen zijn gelegen op commercieel zeer interessante locaties in of net buiten het centrum van de stad Antwerpen. De drie grootste en bekendste van de aangekochte gebouwen zijn de Friendship-building aan de Rijnkaai, het Rijnpoort-gebouw tussen Italiëlei en Waaslandtunnel en de North Trade Building aan de Noorderlaan. De 5 kleinere en minder bekende gebouwen zijn: CLB (Lange Gasthuisstraat 24), Hardy (Frankrijklei 119), Carlton (Desguinlei 6), Twin (Frankrijklei 65) en Mechelsesteenweg (Mechelsesteenweg 127).

15 kandidaten voor de aankoop

Cores Development en Midwest Holding kregen bij de aankoop de voorkeur op 14 andere kandidaten. De achtergrond van deze andere kandidaten was zeer divers, met ook enkele internationale bieders. De keuze voor het bod Cores Development en Midwest Holding werd volgens de verkopende partij voornamelijk gebaseerd op de sterke financieel-juridische en commerciële aspecten van het aankoopdossier. Ook de sterkte van Cores Development als projectontwikkelaar in thuishaven Antwerpen en de succesvolle ontwikkeling van het oude Douanegebouw op het Eilandje waren van doorslaggevend belang.

Toekomstige ontwikkelingen

6 gebouwen zullen in de toekomst verder verhuurd worden als kantoor-en retailruimte. De 2 meest in het oog springende gebouwen, nl. de Friendship Building en het Rijnpoort-gebouw zullen worden afgebroken en op de terreinen komt een nieuwe ontwikkeling met residentiële en commerciële invulling. Meer informatie betreffende de concrete plannen voor de ontwikkeling van beide terreinen zal in de loop van het tweede kwartaal van 2016 worden gecommuniceerd.

Ook interessant