Vastgoed

Alle woningen Oosterdokseiland Amsterdam verkocht

De verkoop van Kavel 3, met 115 koopwoningen, ging van start op 26 mei 2011. De laatste woning van Kavel 3 is nu verkocht. Hiermee zijn alle woningen op Oosterdokseiland (ODE) verkocht. Op ODE zijn appartementen gerealiseerd met oppervlaktes van ca. 50 m2 tot ca. 240 m2 in de prijsklasse vanaf € 236.000,- tot € 1.375.000,- (erfpacht 50 jaar afgekocht). Deze exclusieve appartementen behielden hun waarde, ondanks de tegenspoed op de woningmarkt. Verkopend makelaars waren Eefje Voogd Makelaardij en Broersma Nieuwbouw.

Binnenstedelijke levendigheid

Inmiddels is het grootste deel van het Oosterdokseiland, van het DoubleTree by Hilton Hotel naast het Centraal Station tot en met het Conservatorium aan de Oostzijde, gereed. De laatste kavels, op de plek van het voormalige Post CS gebouw, zijn momenteel in ontwikkeling. Hier zullen nog eens 72.500 m2 woningen, kantoren, horeca en retail worden gerealiseerd. De start van de bouw is eind 2016 voorzien.

Oosterdokseiland

Het Oosterdokseiland (ODE), gelegen in het hart van Amsterdam direct naast het Centraal Station, is een nieuw stuk binnenstad. Een gebiedsontwikkeling met hoogwaardige en moderne architectuur en prima parkeergelegenheid. Op ODE zijn in totaal 253 woningen gerealiseerd, waarvan 163 koopwoningen en 90 huurwoningen. Bewoners van het Oosterdokseiland zijn zeer enthousiast over hun woning en de locatie. Het 225.000 m2 omvattende ODE geeft ruimte aan wonen, werken, cultuur, winkelen en verblijven op een prachtige plek in hartje Amsterdam. Bijzondere functies op het Oosterdokseiland zijn onder meer de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) en het Conservatorium van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Voor meer informatie: www.oosterdokseiland.nl.

Ook interessant