Vastgoed

HiP Estates wint Property Award Best Sales Agent 2014

HiP Estates uit Schilde won zopas de Property Award Best Sales Agent 2014 voor de verkoop van de meeste woningen in verscheidene vastgoedprojecten in Spanje. Zaakvoerder Leen Vermeulen en partner Steven Theunis zijn al 21 jaar gespecialiseerd in de buitenlandse vastgoedmarkt. Vooral Spanje kent voor hen op dat vlak geen geheimen meer. Het duo weet zich met het behalen van de prijs bekroond voor hun jarenlange ervaring, ruime expertise en sterke service na verkoop.

Belgen investeren nog altijd massaal in vastgoed in Spanje. Dankzij het microklimaat in de streek van Alicante-Murcia met 315 dagen zon per jaar en een gemiddelde temperatuur van 21°C is deze regio erg in trek. Ondanks de crisis wordt daar volop gebouwd. Luxe villa’s op enkele minuten van het strand zijn al mogelijk vanaf 175.000 € en nieuwbouwappartementen komen op de markt aan zeer interessante prijzen.

Nodige vergunningen

“Wij hebben een ruim aanbod van appartementen en villa’s in alle prijsklassen, nieuwbouw, wederverkoop en bankbeslag. Ons aanbod is interessant voor investeerders die een optimaal rendement nastreven, maar ook voor wie op zoek is naar een 2de verblijf”, licht Leen Vermeulen toe. “Voor onze nieuwbouwprojecten werken wij uitsluitend met ontwikkelaars die garant staan voor realisatie en behoud van topkwaliteit op lange termijn. Alle nodige vergunningen zijn aanwezig en aan elke betaling is een bankgarantie gekoppeld.”

HiP Estates is vertrouwd met de lokale wetgeving en reglementering. Het makelaarskantoor werkt ter plaatse met bekwame advocaten die in Spanje bij iedere koop een belangrijke rol vervullen. Hun inbreng daar is te vergelijken met die van de notaris in ons land. Een essentieel onderdeel in de dienstverlening van HiP Estates zijn de bezichtigingsvluchten. Voor kandidaat-kopers met interesse voor meerdere projecten organiseert het kantoor een inspectiereis om ter plaatse samen de projecten te gaan bekijken. Het is volgens Leen Vermeulen de beste manier om de lokale sfeer op te snuiven en de echte realiteit onder ogen te zien.

Grootste omzet

De wedstrijd Property Award Best Sales Agent 2014 is een initiatief van Las Colinas Golf & Country Club in Spanje. Alle Europese makelaars die daar actief zijn, konden meedingen naar de prijs. Hiervoor werd rekening gehouden met de verkoop van luxe instapklare villa’s in Enebro en Olivo, van percelen grond in Palmera en Adelfa en van op maat gemaakte villa’s in het heel hoge marktsegment. De prijs ging uiteindelijk dus naar Hip Estates voor de verkoop van de meeste woningen én voor de realisatie van de grootste omzet in 2014. Ook voor andere belangrijke promotoren aan de Costa Blanca en Costa Calida schreef het makelaarskantoor uit Schilde de grootste verkoop over het voorbije jaar op zijn naam.

Leen Vermeulen: “Het is dankzij onze expertise dat we dit konden realiseren. Maar ook onze sterke dienst na verkoop verklaart deels dit succes. Ons kantoor in Spanje zorgt ter plaatse voor alle aansluitingen, helpt bij vertalingen, biedt servicecontracten (bijvoorbeeld om de tuin te onderhouden) en staat in voor de verhuur. De vraag naar begeleide inspectiereizen groeide vorig jaar ook verder. Hierdoor hebben we 4 nieuwe verkopers in dienst genomen. In totaal zijn we nu met 9 medewerkers in de verkoop.”

Ook interessant