Vastgoed

Pier in Scheveningen blijft behouden

De pier in Scheveningen blijft voorlopig behouden. Hotelbedrijf Danzep BV en vastgoedbedrijf Kondor Wessels kopen het beroemde bouwwerk voor drie miljoen euro van horecaconcern Van der Valk. Curator Marc Udink liet dat dinsdag weten. Voor de komende vijf jaar voorzien de nieuwe eigenaren geen ingrijpende veranderingen, aldus Udink. De pier krijgt een hoognodige opknapbeurt en gaat naar verwachting in de lente weer open voor publiek. Er komt sowieso horeca op de pier, maar verdere plannen moeten nog worden gemaakt.

Udink stelt dat het "hoog tijd wordt" dat de gemeente Den Haag, waar Scheveningen onder valt, gaat meedenken over de toekomst van de pier. Van der Valk liet de bv's waar de pier onder viel begin vorig jaar failliet verklaren. Een aantal maanden later liet de gemeente het bouwwerk sluiten omdat de brandveiligheid niet op orde was.

De huidige Pier werd in 1961 feestelijk geopend door prins Bernhard. Het Van der Valkconcern nam het bouwwerk in zee in 1991 voor een symbolisch bedrag van een gulden over en breidde deze uit.

Ook interessant