Vastgoed

Overgangsregeling voor Woonbonus in de maak?

De Confederatie van Immoberoepen (CIB Vlaanderen) stelt tevreden vast dat de meerderheidspartijen in het Vlaams parlement voor een overgangsregeling voor de woonbonus pleiten. De sectorvertegenwoordiger wees de voorbije weken al bij herhaling op de nood hieraan en de talrijke signalen die het kreeg van vastgoedmakelaars. CIB Vlaanderen maakte een paar weken geleden een prioriteitennota over aan het kabinet van Vlaams minister van Wonen Liesbeth Homans, waarin het voorstel voor een overgangsregeling werd bepleit. Heel wat vastgoedmakelaars kregen de voorbije maanden namelijk potentiële kopers over de vloer met vragen hierover. Niet in het minst omdat de regeling zoals die vandaag bestaat voor al te snelle beslissingen kan zorgen, terwijl het toch om de aankoop van één van de belangrijkste zaken in een mensenleven gaat.

Wie vandaag nog van de huidige “voordelige” woonbonus wil genieten, moet ervoor zorgen dat de authentieke aankoopakte en hypotheekakte ten laatste op 31 december verleden zijn. In dat opzicht zou een beperkte overgangsregeling een pak kopers voor een teleurstelling kunnen behoeden. Zo zou het kunnen volstaan dat kopers de garantie krijgen dat ze onder het “huidige” systeem vallen, zodra ze dit jaar nog het compromis voor hun toekomstige woning getekend hebben en een akkoord van de bank hebben.

De Confederatie van Immoberoepen is alvast tevreden dat de meerderheidspartijen het debat willen aangaan dat vooral een antwoord moet bieden op een praktisch probleem.

Ook interessant