Vastgoed

Nieuwe verzekering voor verhuurders tegen onbetaalde huur

De huidige economisch onzekere tijden zorgen voor veel problemen bij huishoudens die een woning huren. Het aantal uitzettingen stijgt de laatste jaren fors. Zo waren er in 2013 in Nederland bijna 7.000 huisuitzettingen van huurders in corporatiewoningen. De positie van de huurder krijgt momenteel veel aandacht: te weinig sociale huurwoningen, ondraagbare huurverhogingen en het doorberekenen van verhuurbelasting. De verhuurder blijft echter ook niet buiten schot. De financiële problemen van huurders hebben gevolgen voor de inkomsten van verhuurders en leveren onzekerheid op.

Om meer zekerheid te geven op huurinkomsten biedt HuurAccept in samenwerking met een gerenommeerde verzekeraar nu een HuurVerzekering. De enige verzekering in Nederland die verhuurders verzekert van de maandelijkse huurinkomsten gedurende de hele looptijd van een huurovereenkomst. De verzekering is af te sluiten door verhuurders met zowel nieuwe huurders als bestaande huurders.

Screening en huurincasso

HuurAccept is opgericht door innovatieve ondernemers met ruime ervaring in de bemiddeling en het beheer van woonruimte. ‘HuurAccept is de eerste en enige partij in Nederland die deze verzekering aanbiedt’, aldus Operationeel directeur Gwendolyn Meyer. ‘Deze unieke huurverzekering kunnen wij aanbieden door een zorgvuldige screening van de (potentiële) huurder. Daarnaast zorgen we voor een maandelijkse incasso van de huur, waarbij een intensief communicatietraject van start gaat als de huurder zich niet houdt aan de betalingsafspraken.’

Voor meer informatie: www.huuraccept.nl

Ook interessant