Vastgoed

Direct Wonen stopt als verhuurmakelaar

Direct Wonen maakt de overstap naar een volledig nieuw business model en stopt als verhuurmakelaar. Vanaf vandaag is Direct Wonen een online platform waar huurders en eigenaren van huurwoningen (verhuurders) rechtstreeks met elkaar in contact kunnen komen, zonder bemiddelingsvergoeding en zonder tussenkomst van een verhuurmakelaar. Hiermee heeft het nieuwe Direct Wonen een unieke positie omdat - in tegenstelling tot andere woningsites - het “zelf doen” een belangrijke plaats inneemt. Direct Wonen wordt hiermee matchmaker tussen huurder en verhuurder.

Zelf regelen

‘Nadat we 24 jaar lang hebben bemiddeld in huurwoningen en in feite mede de branche van verhuurmakelaars gecreëerd hebben, menen wij dat de huurmarkt klaar is om alles rondom huren én verhuren zelf te gaan regelen. Huurders en verhuurders laten wij nu zelf kiezen en brengen wij ook zónder tussenkomst van een makelaar met elkaar in contact. De klant vraagt hiernaar en de discussies over de dienstverlening van makelaars bieden deze ruimte. Direct Wonen gaat graag met de tijd mee en luistert naar haar klanten,’ aldus Leonie Versteeg, woordvoerder Direct Wonen.

Direct Wonen ambieert het om de grootste huurmarktplaats van Nederland te worden: een website waarop alle huurwoningen in Nederland te vinden zijn. Op dit moment maken al meer dan 120.000 verhuurders gebruik van Direct Wonen en zijn er meer dan 1,1 miljoen woningzoekenden geregistreerd op het platform.

Veranderingen

Iedere verhuurder in Nederland kan vanaf nu gratis zijn woning plaatsen op directwonen.nl: de particuliere verhuurder, de institutionele belegger, de woningbouwvereniging, de (verhuur)makelaar en mensen die hun onverkochte woning willen verhuren. Zo ontstaat er een transparante huurmarkt in Nederland. In totaal gaat Direct Wonen haar aanbod vergroten van ongeveer een half miljoen huurwoningen naar de circa 3,5 miljoen huurwoningen die er in Nederland te vinden zijn.

Zowel huurders als verhuurders kiezen op het nieuwe platform zelf of ze willen betalen voor een bemiddelaar. Want vanaf nu kunnen zij elkaar zonder tussenkomst van een makelaar vinden. Dit in tegenstelling tot andere woningsites waar het aanbod altijd en alleen vanuit de makelaar komt. Mocht een huurder of verhuurder toch behoefte hebben aan een verhuurmakelaar, dan biedt Direct Wonen eveneens uitkomst. Dit is dan echter geen Direct Wonen makelaar meer.

Personeel

Deze veranderingen hebben ook grote gevolgen voor het personeel van Direct Wonen, immers, de functie van verhuurmakelaar en binnendienstmedewerker is opgeheven. De meeste medewerkers hebben inmiddels een nieuwe baan gevonden. Enerzijds binnen het nieuwe online team van Direct Wonen en anderzijds doordat een aantal partijen graag met de ervaren mensen van Direct Wonen aan de slag willen gaan. Het betreft hier 63 medewerkers.

Link: www.directwonen.nl

Ook interessant