Vastgoed

Real5D: nieuwbouwprojecten worden virtuele realiteit

Real5D brengt een 3D visualisatie van een vastgoedobject naar een interactief en real time niveau. Real5D speelt hiermee perfect in op de behoeften van de vastgoedsector.
Vastgoedprojecten worden meestal al verkocht of verhuurd voordat de bouw van een pand is voltooid. Maar er wordt vaak nog niet eens met bouwen gestart, of de problemen beginnen al en architecten en projectontwikkelaars worstelen om tot een overeenstemming te komen over het definitieve ontwerp. Deze problemen hebben alles te maken met de visualisatie van het definitieve ontwerp. Architecten, projectontwikkelaars en bemiddelaars gebruiken plattegronden, 3D-modellen en video’s om potentiële huurders of kopers te helpen bij het visualiseren van het eindresultaat. Maar deze hulpmiddelen zijn niet goed en gedetailleerd genoeg voor het creëren van een echte beleving. Dit is waar de Real5D technologie kan helpen.

Real5D gaat namelijk een stap verder en creëert op basis van plattegronden een virtuele en interactieve visualisatie en realiteit van het nog te bouwen gebouw. Real5D is een virtuele bezichtigstool die het de bezoeker mogelijk maakt zelf online door de exacte virtuele weergave van de woning te lopen door middel van een avatar. De potentiële huurder of koper ziet niet alleen exact hoe het pand eruitziet, maar heeft ook extra mogelijkheden, zoals ruimtes opmeten, materialen veranderen en het reële uitzicht bekijken. Het belangrijkste is dat de potentiële koper of huurder een interactie kan opbouwen met de verkoper of makelaar. Kortom, Real5D geeft bezoekers de kans zich een beter en realistisch beeld te vormen van het pand en laat verkopers en makelaars toe om meer kosten- en tijdefficiënt (nieuwe) gebouwen te verkopen of te verhuren.



Real5D: voordelen binnen handbereik
Real5D laat geïnteresseerde huurders en kopers toe om zich een exact beeld te vormen van een pand op een kostenbesparende manier, tijd- en plaatsonafhankelijk via het internet. Potentiële huurders en kopers hoeven zich niet meer te verplaatsen, maar kunnen vanuit het comfort van hun eigen huis een nieuw pand virtueel bezichtigen. Ook voor projectontwikkelaars en makelaars biedt Real5D de kans om tijdens het verkoopproces op kosten, tijd en reistijd te besparen, zonder dat dit afbreuk doet aan het contact met de klant. Tijdens een virtuele rondleiding kan de makelaar immers real time alle uitleg geven en alle vragen beantwoorden.

Zodra het vastgoedobject is gecreëerd door Real5D, kan de promotor dit bekend maken op haar of zijn website. Iedere bezoeker kan vervolgens de woning gratis bezoeken door middel van een download. Het gebruik van Real5D vergt geen speciale training of technische vaardigheden voor de bezoeker.