Architectuur

Distributiecentrum NIKE wint MIPIM-awards 2017

Distributiecentrum NIKE wint MIPIM-awards 2017
Foto: © Jaspers-Eyers Architects - Photography Philippe van Gelooven
De ontwerpers van Jaspers-Eyers Architects, ontwerp- en consultancybedrijf Arcadis en ontwerpbureau Pauwels hebben de MIPIM-award “Best Industrial and Logistics Development” in de wacht gesleept met het distributiecentrum van sport- en kledingmerk NIKE in Ham. Dit werd donderdagavond bekend gemaakt op de vastgoedbeurs MIPIM in Cannes.

Op de NIKE European Logistics Campus (ELC) in Ham bouwde NIKE een vooruitstrevend en duurzaam distributiecentrum, dat ontworpen werd door het Belgische architectenbureau Jaspers-Eyers Architects, het internationale ontwerp- en consultancybedrijf Arcadis, en het Leuvense landschapsontwerpbureau Pauwels.

Bram De Meester, Commercieel Manager Gebouwen bij Arcadis: “Het concept van dit distributiecentrum is gebaseerd op biodiversiteit en duurzaamheid. Arcadis heeft haar expertise aangewend om dit in alle aspecten van het ontwerp op te nemen. We verheugen ons dat dit erkend werd door de bekroning van het project. Daarnaast zijn we blij deze eer te delen met het architectuurbureau Jaspers-Eyers Architects en het ontwerpbureau Pauwels, die samen met ons hun schouders onder dit project gezet hebben.”

Tijdens de wereldvermaarde vastgoedbeurs MIPIM in Cannes worden elk jaar de beste realisaties of ontwerpen van het afgelopen jaar bekroond. Naar eigen zeggen gaat het om de “crème de la crème van de vastgoedsector”. In elk van de 11 categorieën, die gaan van ziekenhuizen tot winkelcentra of zelfs volledige stadswijken, zijn er 4 finalisten. NIKE won in de categorie “Best Industrial and Logistics Development”. De beursgangers konden tijdens MIPIM hun stem uitbrengen, die telt voor 50 procent. De rest werd bepaald door een vakjury.

Lees ook Nike distributiecentrum kanshebber voor MIPIM-awards 2017

Ook interessant