Architectuur

W Amsterdam BANK-gebouw opent kluisdeuren

W Amsterdam BANK-gebouw opent kluisdeuren
Afgelopen donderdag vond de officiële opening plaats van BANK, het tweede gebouw van W Amsterdam. Met de transformatie van het voormalige KAS Bank-gebouw, gelegen tegenover het voormalige Rijkskantoorgebouw voor Geld en Telefonie (Exchange), is W Amsterdam compleet. Het BANK-gebouw telt 66 stijlvolle, innovatieve kamers, waaronder de 184 m2 tellende E WOW-suite met uitzicht op de grachten. De indrukwekkende AWAY Spa bevindt zich achter de 4000kg wegende originele kluisdeuren van de voormalige KAS Bank. The Butcher, bekend van de kwalitatieve burgers, is ook vanaf vandaag geopend. Aan de X BAR kunnen gasten terecht voor ‘Detox, Retox en Repeat’ om vervolgens in de fitnessruimte FIT te werken aan hun conditie. Ook biedt BANK met conceptstore X BANK een platform van maar liefst 700 m2 voor Nederlandse kunstenaars en ontwerpers op het gebied van mode, kunst en fotografie. Daarnaast herbergt het BANK-gebouw restaurant THE DUCHESS, een elegant en stijlvol restaurant geïnspireerd op de Belle Époque.

Liran Wizman, eigenaar van W Amsterdam en Europe Hotels | Private Collection: “Een hotel dat verdeeld is over twee gebouwen is erg bijzonder. Hoewel beide gebouwen een eigen identiteit hebben, is het ons gelukt om eenheid te creëren.”

W Amsterdam BANK-gebouw opent kluisdeuren

Immersive theatre

De kick-off van de opening wordt verzorgd door theatercollectief Bouillabaisse, onder leiding van actrice Carolien Spoor. Gasten denken een normale rondleiding te krijgen, maar komen er gaandeweg achter dat ze onderdeel zijn van een verrassend theaterstuk. Bouillabaisse laat de gasten op een spectaculaire manier kennis maken met de bijzondere eigenschappen van het historische gebouw.

One Scene Two Sides

Met de onderscheidende mix tussen historie en hedendaagse stijl, biedt BANK zowel internationale gasten als lokale jetsetters de mogelijkheid om W Amsterdam naar eigen smaak te ervaren. Gasten die zichzelf willen onderdompelen in ‘what’s new and next’ in het Amsterdamse uitgaansleven, kunnen terecht in W Lounge en het WET Deck op de bovenste verdieping van het Exchange-gebouw. Mensen die juist liever ontsnappen aan de drukte van de stad kunnen inchecken in het BANK-gebouw waar de verfijnde kamers en de weelderige spa ultieme rust bieden.

W Amsterdam BANK-gebouw opent kluisdeuren

Design

Het vooruitstrevende design van het Exchange-gebouw is geïnspireerd op de tijd dat de PTT er nog gehuisvest was en het verbinden en uitwisselen van informatie centraal stonden. Zo vormt meer dan 5 km aan buizen en elektrische geleiding hieraan een eerbetoon. Naast het moderne design van het Exchange-gebouw zijn het juist de historische elementen die in het voormalig KAS Bank-gebouw, dat dateert uit 1908, in het oog springen. Architecten Wingender Hovenier (WINHOV) hebben de transformatie van dit enorme gebouw uitgevoerd en het interieur is ontworpen door Baranowitz + Kronenberg, die zich lieten inspireren door goud en diamant om het historische karakter van het gebouw te benadrukken.

Interieur

De kamers in BANK stralen speelse luxe en elegantie uit. De zwart met gouden bedspreien, geïnspireerd op bankkluizen, zijn speciaal ontworpen door de Nederlandse textielontwerpster Aleksandra Gaca. De kussens, ontworpen door Sabrina Bongiovanni, zijn een weergave van het kenmerkende Amsterdamse straatbeeld. De minibars in de vorm van een gouden kluis, herinneren de gasten aan de bijzondere historie van het gebouw.

W Amsterdam BANK-gebouw opent kluisdeuren

AWAY Spa

Het zwart-goud thema is doorgevoerd in de AWAY Spa, die zich in de kelder van het gebouw bevindt waar vroeger de kluizen waren. De AWAY Spa biedt internationale en lokale gasten op maat gemaakte behandelingen aan om lichaam en geest tot rust te laten komen. De spa bestaat uit 7 behandelruimtes, een sauna, stoomcabine, hot tub, dompelbad en een ontspanningsruimte. De zwarte wanden met gouden accenten bieden de ultieme achtergrond voor exclusieve behandelingen zoals de ‘Diamonds Don’t Lie Facial’, met de befaamde Gemology-producten die huidveroudering tegengaan door middel van puur diamantpoeder.

“De uitbreiding van W Amsterdam geeft aan dat er grote vraag is naar dit innovatieve lifestylemerk in de huidige reismarkt,” zegt Anthony Ingham, Global Brand Leader, W Hotels Worldwide. “De locatie van W Amsterdam in het bruisende hart van de stad en de rijke historie van beide gebouwen, gecombineerd met het moderne interieur en W’s onderscheidende programmering, zorgen voor de perfecte setting voor W in de hoofdstad.”

W Amsterdam BANK-gebouw opent kluisdeuren

Ook interessant