Architectuur

Agaathhof beste Groninger gebouw van 2016

Het Agaathhof van De Zwarte Hond is door een vakjury uitgeroepen tot het beste nieuwe gebouw van Groningen. De jury roemt het vakmanschap van de architect bij dit woningbouwproject. De prijs voor het beste kleinschalige project ging naar de trap bij de oude suikerfabriek.
Dit project is ontworpen door pvanb architecten, dat per 1 juli zijn naam wijzigt in De Unie architecten. Volgens de jury zal de rode trap ‘beslist ooit eindigen als een gemeentelijk monument in een alom bekend, temperamentvol stadsdeel’. Andere vakjuryprijzen gingen naar Noorderpoort Automotive en Logistiek van door AAS architecten en een bedrijfsverzamelgebouw van Architectuurstudio SKETS.

Bij het publiek ging de eerste prijs naar Cohousing Oosterkade van Estudio KAW. Tweede werd het bedrijfsverzamelgebouw van SKETS en derde een woning aan de Veenweg van Jack Koster Houses. De Gouden Publiekskiezel ging naar het project De Vleugel van vector i. Naast de architecten kregen alle winnende opdrachtgevers en aannemers een begeerde Gouden, Zilveren of Bronzen Baksteen.

Lees verder op Architectenweb.nl

Ook interessant