Nieuwbouw

FIRST Rotterdam in volle glorie zichtbaar

Met het verwijderen van de bouwhekken en de demontage van de bouwkeet is FIRST Rotterdam nu in zijn volle glorie te aanschouwen. Eind december is het gebouw tegenover het centraal station van de Maasstad casco opgeleverd, de komende maanden nemen de gebruikers hun intrek. Het ontwerp is gemaakt door de Architekten Cie.

Het kantoorgebouw aan het Weena bestaat uit een rechthoekig bouwblok, met daarbovenop een 130 meter hoge toren. Vermogensbeheerder Robeco huurt het onderste deel en advocatenkantoor NautaDutilh gaat zich vestigen in de ‘highrise’. Fokkema & Partners Architecten heeft het interieurontwerp voor beide bedrijven (inclusief de eigen entree voor Robeco) verzorgd.

De hoofdentree, vormgegeven door de Architecten Cie. en Fokkema & Partners, bevindt zich evenals de andere entreelobby’s in de twee lagen tellende plint. Ook publieke functies zoals een restaurant en een kunstgalerie zijn ondergebracht in dit transparant ontworpen deel.

Als voortzetting van de plint wordt de komende maanden aan de oostzijde van het gebouw een glazen serre gerealiseerd, die FIRST Rotterdam verbindt met de bestaande bebouwing. Na de verhuizing van NautaDutilh wordt het lage deel van het oude kantoorgebouw aan het Weena hiervoor gesloopt. De serre dient als windscherm en entree naar het als stadstuin vormgegeven binnenhof.

Lees verder op Architectenweb.nl

Ook interessant