Nieuwbouw

Woontoren The Cube (Orange Architects) opgeleverd

In Beiroet is de bouw van woontoren The Cube afgerond. Het gebouw bestaat uit veertien gestapelde volumes, waarin negentien woningen zijn ondergebracht. Het ontwerp is gemaakt door het Nederlandse Orange Architects. De vijftig meter hoge toren staat op een prominent zichtbare plek in Sin el Fil, een wijk net ten oosten van het centrum van de Libanese hoofdstad. In plaats van het klassieke hoogbouwconcept, waarbij een toren geëxtrudeerd wordt vanuit de opzet van de plattegrond, hebben de ontwerpers gekozen voor een stapeling van ‘individuele villa’s’, met ieder een ruim uitzicht over Beiroet.

Door de volumes per verdieping te verdraaien, heeft het ontwerpteam riante buitenruimtes en verspringende panoramische vensters van twaalf meter breed gecreëerd. Op de verdiepingen met één appartement ontvouwt de stad zich als een 360 graden-panorama aan de bewoners, aldus Orange Architects.

De appartementen variëren in grootte van 117 tot 234 vierkante meter. De woningen hebben een open plattegrond, grote balkons en geheel of grotendeels glazen gevels. De wit gecoate en geperforeerde wandliggers bepalen in sterke mate het uiterlijk van de toren, maar ook de interieurs van de appartementen.

Lees verder op Architectenweb.nl

Ook interessant