Architectuur

Prijsronde Gouden Piramide 2016 van start

De Gouden Piramide 2016 voor architectuur is gestart. De inschrijving sluit op vrijdag 11 maart 2016. Rijksbouwmeester Floris Alkemade nodigt opdrachtgevers die inspireren met een vernieuwend en gedurfd project uit, zich in te schrijven voor deelname aan de Rijksprijs. De Gouden Piramide is de rijksprijs voor inspirerend opdrachtgeverschap in de architectuur, stedenbouw, landschapsarchitectuur, infrastructuur en ruimtelijke ordening. De Gouden Piramide is een gezamenlijk initiatief van de ministeries van IenM, OCW en BZK en werd in 2003 ingesteld. De prijs wordt jaarlijks toegekend en bestaat uit een speciaal ontworpen trofee, een architectuurplaquette en een bedrag van 50.000 euro, alsmede een publicatie.

Inschrijven

De prijsronde 2016 is bestemd voor opdrachtgevers van projecten die in 2014 of 2015 zijn opgeleverd. Dit kunnen woningen, scholen of bedrijfsgebouwen zijn, maar ook civieltechnische (kunst)werken, tuinen en inrichting van de openbare ruimte. Bouwen betekent steeds vaker verbouwen en ingrijpen in de bestaande voorraad. Naast nieuwbouwprojecten wordt met belangstelling uitgekeken naar nieuwe opgaven zoals herbestemming, duurzame transformaties en tijdelijke functies.

Voor de prijs komen in aanmerking opdrachtgevers van in Nederland gerealiseerde projecten: particulieren, stichtingen, bedrijven, scholen, zorginstellingen, gemeenten, provincies enzovoort. De Rijksoverheid is van deelname uitgesloten. Alle informatie over het inschrijven en de prijs vindt u op www.goudenpiramide.nl

Ook interessant