Architectuur

Zalando breidt hoofdkantoor Berlijn uit

Online modebedrijf Zalando gaat zijn hoofdkantoor in Berlijn uitbreiden. Middelpunt van de vernieuwde ‘campus’ in stadsdeel Friedrichshain wordt een nieuw kantorencomplex, ontworpen door het Duitse architectenbureau HENN. Met dit zeven verdiepingen tellend complex krijgt het bedrijf er 42.000 vierkante meter aan kantoorruimte bij.

Het complex bestaat feitelijk uit twee gebouwen, die respectievelijk 29.000 en 13.000 vierkante meter groot zijn. HENN heeft het gebouw voorzien van een afwisselend transparante en translucente gevel en een ‘verticale marktplaats’ als kern. In totaal gaat Zalando zijn kantoorruimte op en rond de huidige locatie van het bedrijf uitbreiden tot 100.000 vierkante meter.

Zalando gaat verder onder meer kantoorruimte huren in het gebouw M_Eins, dat over twee jaar wordt opgeleverd. Dit pand is ontworpen door het eveneens Duitse KSP Jürgen Engel Architekten. In 2018 moet de uitbreiding van de Zalando Campus zijn voltooid. Het bedrijf heeft dan plek voor vijfduizend medewerkers. Ook is er een hotelaccommodatie voorzien.

Bekijk meer afbeeldingen op Architectenweb.nl

Ook interessant