Architectuur

RIBA Jencks Award voor Herzog & De Meuron

Het Royal Institute of British Architects (RIBA) heeft gisteren bekend gemaakt dat Herzog & de Meuron winnaar is van de RIBA Jencks Award 2015. RIBA kent jaarlijks de Jencks Award toe aan een individu of een bureau dat recent internationaal een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de architectuur, zowel in theorievorming als in de praktijk. "De bijdrage van Jacques en Pierre aan ons vak is continu fundamenteel", zo stelt de jury.

"In de afgelopen vier decennia heeft het werk van Herzog & De Meuron een constant vermogen laten zien om te innoveren en unieke vertalingen van architectuurtheorie naar de praktijk te maken", zo verklaart de jury verder. "Dat maakt hun de onbetwiste winnaars van de RIBA Jencks Award van dit jaar."

Veelvormige architectuur

De jury stelt verder dat Herzog & de Meuron hun stijl aan elk project aanpassen, waarmee het bureau de mondiale zoektocht naar een pluriforme architectuur, een die flexibel genoeg is om in verschillende culturen te passen. Die creatieve flexibiliteit, bij een herkenbare benaderingswijze, vindt de jury onderscheidend.

Lees verder op Architectenweb.nl

Ook interessant