Architectuur

Snøhetta wint prijsvraag kabelbaan Bolzano

Snøhetta heeft de internationale prijsvraag voor het ontwerp van een kabelbaansysteem in het Italiaanse Bolzano gewonnen. De kabelbaan verbindt het centrum van de Italiaanse Alpenstad met de berg Virgolo. De in totaal acht cabines zweven in iets meer dan een minuut tijd tussen twee ringvormige stations. Sinds 1976, toen de vorige kabelbaan verdween, was de steile berg praktisch onbereikbaar vanuit de stad, die ook bekend is onder de naam Bozen.

De reistijd tussen het historische centrum en de berg zal in totaal slechts vijf minuten bedragen. Wanneer het project wordt uitgevoerd, is niet bekend. Wel is zeker dat Snøhetta de ontwerpopdracht krijgt.

De reistijd is wellicht wat kort om uitgebreid van het uitzicht te kunnen genieten, maar dat euvel kan worden verholpen door iets langer te blijven hangen bij het kabelbaanstation op de berg. Dit bouwdeel huisvest namelijk een café, restaurant, vergaderzalen en een heuse infinity pool. Aan de top van de berg komt een plein waar allerlei typen evenementen kunnen worden gehouden.

Meer afbeeldingen vindt u op Architectenweb.nl

Ook interessant