Architectuur

Sint-Truiden krijgt luxeappartementen

In opdracht van JJ-Immo ontwierp AXIS architecten in samwerking met het Duitse studiebureau Pirmin Jung engineers Residentie Quercus. Dat is een appartementsgebouw bestaande uit zestien luxeappartementen dat kadert in het grotere project ‘Parc du Sud’. De werken in de Luikersteenweg in Sint-Truiden gaan in september van start. Het project vormt de blikvanger in een groter stedenbouwkundig ontwerp op een site van 5,5 hectare.

De drager van het project is een semi openbaar park waaraan de verschillende gebouwen geënt worden. Voertuigen blijven in de periferie en zijn niet zichtbaar vanuit het park waar verschillende ontspanningsmogelijkheden voorzien worden. Er is een privé wellness ruimte voorzien voor de bewoners met zwembad en sauna. Aan de zuidwestkant van de appartementen zijn de terrassen gesitueerd met vrij uitzicht op het park. De gevel is hier bijna volledig beglaasd.

Hout in de hoogte

Het gebouw zal zeer ecologisch gebouwd worden met een massief houten structuur. De negen bouwlagen worden gebouwd met CLT (cross laminated timber) voor alle dragende wanden. De vloerplaten zijn een combinatie van CLT en beton. Lagere gebouwen worden gebouw met dragende wanden in SIP (structural insulated panels) en vloerplaten in CLT.

Lees verder op Architectura

Ook interessant