Architectuur

West 8 ontwerpt terminal en park Toronto

West 8 heeft samen met KPMB Architects en Greenberg Consultants de ontwerpprijsvraag voor een nieuwe veerterminal en park aan het waterfront van Toronto gewonnen. De jury was onder de indruk van de balans tussen het ‘zwaar beplante’ park en de landschappelijk vormgegeven terminal.

Ook wordt in het plan een sterke verbinding gelegd met de totale vernieuwing van het waterfront, dat de komende jaren zijn beslag moet gaan krijgen. De huidige veerhaven, die stamt uit 1972, is na de CN Tower de meest bezochte attractie van Toronto. De nieuwe terminal en het bijbehorend park bieden betere faciliteiten om de 1,3 miljoen bezoekers per jaar te verwerken.

Daarnaast moeten de Jack Layton Ferry Terminal en het Harbour Square Park het waterfront een meer uitnodigende uitstraling geven. De inzending ‘Harbour Landing’ werd geselecteerd uit 33 inzendingen en wordt nu voorgelegd aan het bestuur van Toronto Waterfront en de lokale autoriteiten. Het plan zal gefaseerd worden gerealiseerd, afhankelijk van de beschikbare fondsen.

Meer afbeeldingen vindt u op Architectenweb.nl

Ook interessant