Architectuur

650 architecten bij infosessie Het hedendaagse platte dak

650 architecten bij infosessie Het hedendaagse platte dak
Door nieuwe energie-eisen en nieuwe functies heeft het platte dak een enorme evolutie doorgemaakt. Voeg daarbij een resem innovatieve materialen en technieken en je hebt genoeg stof voor een infoavond op maat van architecten. In maart doorkruiste NAV, de Vlaamse architectenorganisatie, Vlaanderen daarom met de sessies ‘Het hedendaagse platte dak’.

Ingenieur Marcus Peeters lichtte er de basisregels toe voor de goede opbouw van het hedendaagse platte dak. Waar moeten ontwerpers bijvoorbeeld rekening mee houden in functie van de vochthuishouding, het dampscherm en de luchtdichtheid? Hoe een antwoord geven op de nieuwe energie-eisen? En wat met de afvoer van hemelwater en het hergebruik ervan? Aansluitend nam hij drie types multifunctionele platte daken onder de loep: parkeerdaken, groendaken en energiedaken.

Als afsluiter gaf ingenieur-architect Koen Willem een overzicht van de praktijkoplossingen van Zoontjens, Xella, Derbigum, Rockwool, Recticel Insulation, VELUX en Ubbink.

Het programma mocht op flink wat belangstelling rekenen: in totaal kwamen ruim 650 architecten over de vloer. De sessies vonden plaats op 12 maart in Kortrijk, op 17 maart in Antwerpen, op 19 maart in Nazareth en op 24 maart in Leuven.

Ook interessant