Architectuur

Frits van Dongen stopt als Rijksbouwmeester

Frits van Dongen treedt na ruim 3,5 jaar terug als Rijksbouwmeester. Als reden wordt gegeven dat zijn bureau van Dongen-Koschuch een grote portefeuille heeft en de betrokkenen belangenverstrengeling willen vermijden. Van Dongen wil de komende periode meer ruimte hebben voor activiteiten vanuit zijn architectenbureau van Dongen-Koschuch, zo geeft hij aan. Daarbij wil hij vrijelijk samenwerkingsrelaties kunnen aangaan met grote bouwpartijen.

Het bureau van Dongen-Koschuch heeft een grote portefeuille aan diverse ontwerpopdrachten. Om mogelijke belangenverstrengeling van die opdrachten met zijn rol als Rijksbouwmeester te voorkomen, is in goed overleg met minister Blok (Wonen en Rijksdienst) besloten dat Van Dongen zijn activiteiten als Rijksbouwmeester per 14 november 2014 beëindigt.

Vervanging

Van Dongen blijft nog enkele maanden aan het Rijksvastgoedbedrijf verbonden om de lopende werkzaamheden over te dragen. Inmiddels is er een procedure gestart voor de werving van een nieuwe Rijksbouwmeester.

In de tussentijd wordt voorzien in passende vervanging, zo laat het ministerie van Wonen en Rijksdienst weten. In maart 2015 zal Van Dongen publiekelijk afscheid nemen als Rijksbouwmeester.

Lees verder op Architectenweb.nl

Ook interessant