Architectuur

Klaasje Zevenster Amstelveen herontwikkeld

Naar verwachting wordt volgend jaar gestart met de herontwikkeling van woonzorgcentrum Klaasje Zevenster in Amstelveen. Ter vervanging van het huidige verpleeghuis komen er drie nieuwe gebouwen met daartussen een groene openbare ruimte. Dat meldt Greiner Van Goor Huijten Architecten.

Het bureau is samen met de landschapsarchitecten van RRog verantwoordelijk voor het ontwerp voor de eerste fase van de herontwikkeling. Deze bestaat uit 84 zorgappartementen, groepswonen voor 52 psychogeriatrische patiënten en aanvullende functies als een kapper en pedicure. De gebouwen zijn ontworpen als een ‘familie’ van losstaande blokken in een parkachtige omgeving.

Het eerste gebouw van drie lagen bestaat uit zes groepswoningen voor 52 bewoners met dementie. In het gebouw wordt zorg verleend volgens het gelaagd concept. Op de begane grond komen huiskamers met daartussen een ‘belevingsgebied’, waar de bewoners kunnen rondwandelen. Op de verdiepingen bevinden zich de individuele zit- slaapkamers met eigen sanitair.

Lees verder op Architectenweb.nl

Ook interessant