Architectuur

Inspiratieproject: De charme van roest

Inspiratieproject: De charme van roest
In Antwerpen schotelt Mijn Huis Mijn Architect u 20 projecten voor. We stellen alvast een opmerkelijk project uit Kontich aan u voor met gevelbekleding in cortenstaal. Lamellen uit Cortenstaal, hier voeren ze het hoge woord. Zowel binnen als buiten hebben ze het voor het zeggen, definiëren ze de ruimtes, bakenen ze af waar nodig, openen ze zich waar gepast, gloeien ze in de roestige avondzon, geven ze hun tintelende schaduwshow, omarmen en beschermen ze de leefwereld van de bewoners van deze uitzonderlijke woning.

Dit gelamelleerd huzarenstuk is door DMOA ontwikkeld samen met aannemer Hein De Buyst (aannemer), Koen Paridaens (ingenieur) en de durf en het engelengeduld van de bouwheer.
Naast het architecturaal ontwerp heeft DMOA ook het interieur en tuin voor hun rekening genomen. Iedere ruimte is tot in het detail uitgewerkt. Een consistente atmosfeer is voelbaar in de hele woning.

Deze woning is het inspiratieproject van de provincie Antwerpen tijdens Mijn Huis Mijn Architect 2014 op 27 en 28 september 2014. Alle informatie hierover vindt u op de website van Mijn Huis Mijn Architect.

Ook interessant