Architectuur

Project van Kempe Thill in Parijs van start

Het eerste Parijse project van Atelier Kempe Thill wordt nu gerealiseerd. Het Rotterdamse bureau maakte in 2012 het winnende ontwerp voor een wooncomplex met aanvullend programma. Het project betreft sociale woningbouw met 55 appartementen; daarnaast krijgen een tandheelkundige praktijk, een moeder-kindcentrum en een parkeergarage een plek in het complex. Het gebouw wordt gerealiseerd in het achttiende arrondissement van Parijs, bij Porte de Montmartre.

Wintertuin

Het programma is georganiseerd in twee compacte stedelijke villa's, die met elkaar worden verbonden door een gezamenlijke tuin en halfondergrondse garage. De appartementen zijn ontworpen met een flexibele plattegrond en een grotendeels glazen façade.

Rond de gevels strekt zich een 'wintertuin'. Deze private serres fungeren als een extra buitenruimte en een klimaatbuffer; daarnaast dragen ze bij aan de privacy van de bewoners.

De bouw van het project, waarvoor Atelier Kempe Thill samenwerkt met het Parijse bureau Fres architects, is eind augustus gestart.

Meer afbeeldingen vindt u op Architectenweb.nl

Ook interessant