Architectuur

MHMA: Vrijstaande nieuwbouwwoning in Vorselaar

MHMA: Vrijstaande nieuwbouwwoning in Vorselaar
Tijdens Mijn Huis Mijn Architect, op 27 en 28 september 2014 kunt u inspiratie opdoen voor uw eigen toekomstige (ver)bouwproject. Vandaag in de kijker: een vrijstaande nieuwbouwwoning in Vorselaar. De woning fungeert als een verheven toneelplek naar het achterliggende landschap. Mede door de specifieke karakteristieken van de ondergrond werd er beslist om de woning een half niveau onder het maaiveld aan te zetten. Garage, bergingen en technische installaties werden bijgevolg hier voorzien zodat het hoger gelegen compacte leefniveau zo ruim en open mogelijk gemaakt kon worden.

Het onderling schranken van de verschillende bouwlagen resulteert in de vorming van terrassen en overdekte toegangen en geeft de woning zijn expressief en monoliet karakter. Aandacht voor detaillering en het doorgedreven gebruik van gevelsteen als gevel- en plafondafwerking dragen hiertoe bij. Groene energie wordt voorzien door fotovoltaïsche zonnepanelen op het dak en een warmtepomp met verticale grondboringen. Het gunnen van een eigen blik op het landschap vanuit elke ruimte in het huis biedt een aangename sfeer aan het wonen op de buiten.

Deze woning heeft een e-peil van 36.

Architect: Ir. Architect Kristof Van Loy

Ontdek op zaterdag 27 en zondag 28 september de vakbekwaamheid van de architect en het bouwverhaal van de bouwheer tijdens Mijn Huis Mijn Architect. Bouw & Wonen inspireert u elke dag met één van de deelnemende projecten…

Meer informatie en foto's van dit project vindt u op de website van Mijn Huis Mijn Architect

Ook interessant