Architectuur

LOLA wint Topos award 2014

De International Topos Landscape Award 2014 is toegekend aan het Rotterdamse bureau LOLA landscape architects. De jaarlijkse prijs beloont een bureau, waarvan het werk de beste hedendaagse landschapsarchitectuur vertegenwoordigt. De selectiecommissie kent de prijs toe aan een bureau dat in haar ogen “belangrijke bijdragen levert aan kwalitatief hoogwaardige en hedendaagse ontwerpen van steden en landschappen, dat de landschapsarchitectuur verrijkt door zijn innovatieve ideeën en wiens werk representatief is voor de beste hedendaagse landschapsarchitectuur."

Beloning voor bureau

“We hoorden dat de commissie ons al een tijdje volgde”, vertelt Peter Veenstra, partner in LOLA. Na het winnen van de Maaskantprijs en de publicatie van het boek Lost Landscapes verdiepte de Topos-commissie zich verder in het werk en besloot de prijs aan het Rotterdamse bureau toe te kennen. “Het is nadrukkelijk een prijs voor het hele bureau en niet voor individuele ontwerpers”, zegt Veenstra.

Ook, zo weet hij, is de Topos Landscape Award geen prijs voor specifiek een jong bureau of een terugblikkende oeuvreprijs. “De prijs wil de aandacht leggen op de huidige uitdagingen waar het vakgebied voor staat”, zegt Veenstra.

Lees verder op Architectenweb.nl

Ook interessant