Architectuur

Hunter Douglas Awards voor eindejaars architecten

Voor de achtste keer roept Archiprix International de architectuurscholen op om hun beste afstudeerders in te schrijven om in aanmerking te komen voor de Hunter Douglas Awards. Deze beloont de beste afstudeeropdrachten van jonge architecten wereldwijd op het vlak van architectuur, stedenbouw en landschapsarchitectuur. Hunter Douglas verlengt hiervoor de komende zes jaar zijn partnerschap met de Archiprix Stichting.

Omdat het voor jonge architecten belangrijk is zich te onderscheiden bij de start van hun carrière heeft Hunter Douglas een partnerschap met de Archiprix foundation om tweejaarlijks door een onafhankelijke jury de beste afstudeerontwerpen te selecteren. Dit biedt jong talent een internationaal forum, erkenning en een prestigieuze referentie die hun loopbaan een duw in de rug geeft. De winnende projecten worden voorgesteld op een tentoonstelling en via de website van Archiprix.

Naast het lauweren van jonge talentvolle architecten tonen de Hunter Douglas Awards ook de nieuwste evoluties en trends in de architectuur en leggen ze de vinger op boeiende verschuivingen in het vakgebied. Zo wijzen de meest recente inzendingen op een duidelijke evolutie naar meer groeiend sociaal bewustzijn en de focus op het realiseren van projecten met een maatschappelijke relevantie.

‘Door de verderzetting van onze samenwerking met de Archiprix Stichting, blijft Hunter Douglas nauw betrokken bij de ontwikkelingen binnen de architectuur. De ontwerpen van de jonge afstuderende architecten geven ons inspiratie om onze producten vorm te geven en esthetiek te combineren met zowel functionele als maatschappelijke aspecten”, aldus Aad Kuiper, Algemeen Directeur van Hunter Douglas Europe.

De inschrijving loopt nog tot 1 september 2014 en indienen van projecten kan tot 30 september 2014. De uitreiking vindt plaats op 8 mei 2015.
Voor meer informatie zie: www.archiprix.org

Max Rink winnaar 7de editie Hunter Douglas Award in 2009

Architect Max Rink weet als geen ander hoe belangrijk deelname aan de Archiprix is. In 2009 won hij de internationale Hunter Douglas Award. Inmiddels heeft Rink een eigen bureau in Rotterdam, genaamd SPRIKK. “Door deel te nemen aan Archiprix krijg je als jonge ontwerper een kwaliteitsstempel, een erkenning dat je goed werk maakt. Het kan best lastig zijn om als architect te starten: je moet goed zijn, maar vooral ook durven. De Archiprix geeft je net dat ene duwtje in de rug om een succesvolle loopbaan op te bouwen”, aldus Max Rink. Met zijn afstudeerproject, het ontwerp van een nieuwe markthal in Estland, speelde hij in op de economische en maatschappelijke situatie van dat land. Met de komst van grote concurrerende winkelcentra in Estland, kwam het voortbestaan van kleine unieke markten in gevaar. In het ontwerp van Rink blijven deze karakteristieke elementen van de markten behouden, maar is ook economische groei mogelijk.

Ook interessant