Architectuur

Nieuwe architectuurwedstrijd heeft prijzenpot van 66.500 Euro

Het Royal Architectural Institute of Canada (RAIC) en Canadees architect Raymond Moriyama richten de buitengewone grote prijs op. Ervaren, maar ook beginnende architecten van over heel de wereld kunnen deelnemen aan de wedstrijd. Zelfs mensen die geen architect zijn maken kans om de 66.500 Euro mee naar huis te nemen. De Moriyama RAIC International Prize zal elke 2 jaar door een jury uitgereikt worden voor een uitzonderlijk goed project of bijdrage aan de gebouwde omgeving.

De prijs kwam er nadat Moriyama een gift deed aan de Royal Architectural Institute of Canada. De architect hoopt dat de prijs de status van het RAIC vergroot, maar ook die van Canada zelf. "De prijs moet Canada inspireren om hoger te streven," vertelt Moriyama.

Prijzengeld

Een open competitie met een internationale jury kiest één winnend ontwerp. Naast de prijs krijgen ook 3 studenten van een Canadese architectuurschool een studiebeurs van 3300 Euro. Zij zullen geselecteerd worden door een opstelwedstrijd.

De eerste editie van de prijs gaat dit jaar door in het Aga Khan Museum in Toronto. De eerste laureaat kan op 11 oktober zijn prijs in ontvangst nemen. Inschrijvingen zijn nog mogelijk tot 1 augustus.

Ook interessant