Binnenafwerking

Terugblik NAV infosessie: Verlaagde plafonds

Terugblik NAV infosessie: Verlaagde plafonds
De eerste NAV infoavond over verlaagde plafonds konden op heel wat interesse rekenen. Maar liefst 300 architecten schreven zich in totaal in voor de 3 avonden. Het plafond is dan ook een zeer bepalende factor in de vormgeving van een interieur. Het inbouwen van een verlaagd plafond is hierbij één van de mogelijkheden. Gezien het belang van energiebewust (ver-) bouwen wint het klimaatplafond ook steeds aan populariteit.
Het inbouwen van een verlaagd plafond is een interessante optie bij het vormgeven van het interieur. Zo zijn er meerdere voordelen aan verbonden. Een minder goede afwerking van de ruwbouw wordt deskundig verstopt, er is voldoende ruimte voor het inbouwen en wegwerken van technieken, ingrepen op akoestisch vlak blijven mogelijk, … Maar het is soms ingewikkeld om het bos tussen de bomen te zien door alle verschillende systemen.

Deze infoavond gaf in het eerste deel een overzicht van de bestaande verlaagde plafondsystemen. Dit op basis van de Technische Voorlichting 232. Met specifieke aandacht voor wat de architect tijdens het ontwerp en de uitvoering zeker niet uit het oog mag verliezen.
In een tweede deel werd vooral het principe van klimaatplafonds onder de loep genomen.
Afsluitend werden door de partners Barrisol, Gyproc, Interalu, Jansen Finshings, Knauf en Promat een overzicht van de verschillende praktijkoplossingen aangereikt

Gastsprekers op deze avonden waren Ing. Sven Eeckhout, hoofdadviseur bij de afdeling technisch advies van het WTCB, Prof. Dr. Michel De Paepe, UGent en Ingenieur-architect Koen Willem.

Na afloop van de presentaties konden de aanwezigen, bij een hapje en een drankje, nog wat na praten met de sprekers en de uitgebreide infostanden van de partners en fabrikanten bezoeken. Ter plaatse werd dan ook al heel wat informatie ingewonnen.

Een eerste avond ging reeds door op 18 oktober in Wilsele. Inschrijven kan nog voor de sessies op 20 oktober te Nazareth of 25 oktober in Edegem. Dit telkens van 18u30 tot 21u.
Deze infosessie is exclusief voor architecten, ingenieur-architecten, interieurarchitecten en hun medewerkers. Leden van NAV en AiNB kunnen gratis deelnemen, niet-leden betalen 15 euro aan de ingang. Inschrijven is verplicht en kan via de site www.nav.be