Architectuur

Inspirerende tuinhuisjes: Zinken paviljoen - Jochen Raman

Dat een tuinhuis niet per se van hout moet zijn, maar dat bijvoorbeeld ook zink een dankbaar materiaal vormt , bewijst architect Jochen Raman met dit ontspanningspaviljoen waarbij het zicht op de oude bomen het belangrijkste uitgangspunt vormde.
Het compact volume in zink herbergt een binnenzwembad, een leefruimte, een bibliotheek en schrijfruimte ter uitbreiding van de bestaande woning. De bestaande woning aan de achterzijde uitbreiden werd niet toegelaten, dus werd een nieuw gebouw opgetrokken tussen de bomen.

150 jaar oude bomen

Het bevindt zich op een terrein met oude bomen van 150 jaar en ouder. “Hoge ramen, zodat we de bomen kunnen zien” vroegen de opdrachtgevers en meteen hadden ze met deze eenvoudige verwoording de vinger op de essentie van hun wensen gelegd. De opdrachtgevers hebben immers hun hart verloren aan de bomen, groot of klein, waartussen zij leven. De precieze inplanting van het gebouw werd dan ook zorgvuldig gekozen: alle bomen werden opgemeten en geïdentificeerd en op basis van het resulterende bomenplan werd het concept verder ontwikkeld.

Lees verder op Vlaamsearchitectuur.be

Ook interessant