Nieuwbouw

Establis kiest voor Autodesk Buzzsaw

Establis is als partner van talloze bouwpromotoren, architecten en aannemers gespecialiseerd in intelligente, creatieve stabiliteitsoplossingen, waarvoor het bedrijf tussenkomt in tal van bouwprojecten. Deze samenwerking is enkel mogelijk dankzij de uitwisseling van een indrukwekkende informatiestroom (bijvoorbeeld: schetsplannen, technische uitvoeringsplannen, offertes, vorderingsstaten, technische fiches, pre-visualisaties, foto’s, berichtenverkeer, 3D-modellen...). Establis heeft daarom gekozen voor de samenwerkingsoplossing Buzzsaw van Autodesk (www.buzzsaw.com), op maat geleverd door C3A (www.c3a.be of www.buzzsaw.be).

Vóór de komst van Buzzsaw deed Establis een beroep op een FTP-server om documenten te delen, wat een relatief statische oplossing bood. "We hebben daarom de markt verkend op zoek naar een dynamisch platform dat een groot aantal bestanden kan uitwisselen en daarbij meerdere versies van hetzelfde document kan beheren. Vrijwel meteen kwam Buzzsaw daarbij als marktleider naar voren", vertelt Frederik Moortgat, ingenieur en gedelegeerd bestuurder van Establis.

"Sinds de omschakeling naar Buzzsaw hebben we tot onze grote tevredenheid vastgesteld dat het aantal communicatiefouten gevoelig is gedaald, met 10 tot 20%, zowel in onze relatie met partners die op dezelfde bouwprojecten werken, als tussen onze interne werknemers die verspreid zitten over twee sites", besluit Frederik Moortgat.

Over Autodesk

Autodesk, Inc. is wereldleider in 2D- en 3D-ontwerpprogrammatuur voor industrie, architectuur, bouw en media- en entertainmentsector. Sinds de introductie van AutoCAD-software in 1982 heeft Autodesk een breed scala ontwikkeld aan geavanceerde oplossingen op het gebied van digitaal ontwerpen. Bedrijven in de Fortune 1000 maken gebruik van Autodesk producten voor het visualiseren, simuleren en analyseren van de werking van hun ontwerpen. Ze kunnen zo vanaf de eerste fase in het ontwerpproces tijd en geld besparen, kwaliteit verbeteren en innovaties doorvoeren.