Architectuur

MHMA: Twee volumes en een overvloed aan licht

MHMA: Twee volumes en een overvloed aan licht
Het uitgangspunt voor deze ruime woning in Dudzele (West-Vlaanderen) zijn twee volumes, op elkaar geplaatst en van elkaar verschoven. De volumes omvatten twee patio’s die de woning enerzijds voorzien van een overvloed aan licht en anderzijds een luchtige sfeer creëren.
De patio aan de voorzijde brengt de bezoeker in een semi-private buitenruimte die leidt naar de inkomdeur. Tegelijk geeft ze licht aan de TV-ruimte zonder privacy prijs te geven.

De patio aan de achterzijde is een zonneterras met zicht op de tuin en waarrond leefkeuken, eethoek en haardruimte zijn georganiseerd.
De trap tussen haardruimte en TV-hoek leidt discreet naar een werkruimte op de verdieping die in verbinding staat met de leefruimtes door een royale vide. Ze geeft een verrassend uitzicht op patio en tuin.

Door 20 cm dikke isolatie in de buitenmuren, luifels op de zuid-west georiënteerde gevels en zonwerende beglazing kan ook op warme zomerdagen optimaal genoten worden van de grote glaspartijen.

Architect: Birger Willaert

Ontdek op zaterdag 29 en zondag 30 september de vakbekwaamheid van de architect en het bouwverhaal van de bouwheer tijdens Mijn Huis Mijn Architect. Bouw & Wonen inspireert u elke dag met één van de deelnemende projecten…

Meer informatie en foto's van dit project vindt u op de website van Mijn Huis Mijn Architect

Ook interessant