Architectuur

MHMA: Gemengd woonproject in Sint-Michiels

MHMA: Gemengd woonproject in Sint-Michiels
Na sloop van een vervallen loods ontstond op de Brugse buitenrand, langs het kanaal Gent-Brugge, plaats voor een uniek gemengd woonproject. De bouwsite biedt NU plaats aan een ondergrondse parking, 8 woningen en een kantoor. Het statige herenhuis is gerenoveerd tot studentenhuis.
Het maaiveld is autovrij. Vanuit de ondergrondse parking worden de woningen en het kantoor, via een private trap, bereikt. Het brede centrale pad voor voetgangers en fietsers doorkruist, organiseert en verbindt de site met de Kortrijkstraat.

De groene omkadering, het nabijgelegen kanaal, de gunstige oriëntatie, zijn alom aanwezig. Het kantoorgebouw kijkt uit over het kanaal en is de ideale buffer tussen de Kortrijkstraat en de woonsite.

De woningen hebben éénzelfde grondplan. De specifieke inplanting en schakeling bepalen hun unieke eigenschappen. Het woonproject bestaat uit een combinatie van rijwoningen, vrijstaande woningen en een meergezinswoning.

Architect: groep 3 architecten

Ontdek op zaterdag 29 en zondag 30 september de vakbekwaamheid van de architect en het bouwverhaal van de bouwheer tijdens Mijn Huis Mijn Architect. Bouw & Wonen inspireert u elke dag met één van de deelnemende projecten…

Meer informatie en foto's van dit project vindt u op de website van Mijn Huis Mijn Architect

Ook interessant