Architectuur

MHMA: Verbouwen van herenhuis met gastenkamers

MHMA: Verbouwen van herenhuis met gastenkamers
Ontdek op zaterdag 29 en zondag 30 september de vakbekwaamheid van de architect en het bouwverhaal van de bouwheer tijdens Mijn Huis Mijn Architect. Bouw & Wonen inspireert u elke dag met één van de deelnemende projecten…
Vandaag de renovatie en uitbreiding van een herenhuis in Brugge.

In de historische gevel valt onmiddellijk het minimalistische balkvolume op. Deze balk doorboort gevel en dak tot door de achtergevel. Binnenin werd niet van dit concept afgeweken. Daardoor verkrijgt de open slaap- en badkamerruimte van 11m op 2,6m een spectaculair tunneleffect. Door het exclusieve gebruik van wit krijgt de ruimte een futuristisch tintje.

Door middel van een 9 meter lange strook in beloopbaar glas en het gebruik van vides werd een lage en donkere gelijkvloers omgetoverd tot aangename leefruimte met een zee aan licht.
Een gebogen witte schil vormt zowel plafond, wand als vloer van de moderne uitbouw op het gelijkvloers. Deze gebogen vorm crëert een gevoel van geborgenheid in een moderne ruimte.

Op de verdiepingen bevinden zich de gastenkamers. Achter een schuine rode wand die schijnbaar tot in de gang doorloopt ligt de badkamer, wc en kleerkast verborgen. Het subtiel gebruik van rood gekleurd glas zorgt voor een speels kleurenspel.

Architect: Ir. Architect Kevin Van Volcem

Meer informatie en foto's van dit project vindt u op de website van Mijn Huis Mijn Architect

Ook interessant