Architectuur

Noties van Jo Coenen

‘Noties’ is een rijk geïllustreerde bewerking van een reeks lezingen van Jo Coenen. De publicatie is een leerboek voor architectuurstudenten, maar biedt zeker ook prikkelende en inspirerende uiteenzettingen voor iedereen die geïnteresseerd is in architectuur. Het persoonlijk getinte boek bestaat uit drie delen. In het eerste deel stelt Coenen, na een korte introductie op zijn visie op architectuur, drie thema’s aan de orde: landschap en grens, ensemble, én continuïteit en vernieuwing. Deze thema’s staan voor Coenen aan de basis van de kunst van het bouwen.

Het tweede deel van het boek is gewijd de openbaarheid van gebouwen, een thema dat Coenen van groot belang acht. In het derde deel laat Coenen zien hoe de thema’s uit de vorige twee delen hem tot twee methoden hebben gebracht die voor hem leidend zijn geworden in zijn ontwerppraktijk: het maken van plekken en het behoud van het bestaande. Hij omschrijft hoe hij deze methoden zelf heeft toegepast in een aantal representatieve projecten, waaronder kantoor Haans, villa Daelmans én in een apart hoofdstuk Het Glaspaleis.

Als resumerend slotstuk eindigt het boek met een bespreking van het Ceramique project, het in wijde kring erkende magnum opus van deze eigenzinnige architect, hoogleraar, oud-rijksbouwmeester en inspirator.

Noties
Auteur: J. Coenen (redactie Maarten Mesman)
196 pagina's
Druk/editie: 1
Afmetingen: 170x20x220 mm
Gewicht: 578 gr
ISBN 10: 9085066972
ISBN 13: 9789085066972
Uitgever: Sun Uitgeverij
Taal: Nederlands
Verschenen: mei 2010

Prijs: € 29,50
Bestel nu! klik hier.