Architectuur

SUN vertaalt bestseller John Thackara: Plan B

‘Plan B’ is het tweede boek in de reeks SUN Statements, een serie essays waarin auteurs een standpunt innemen. Thackara stelt: “De dagen van de beroemde solo-ontwerper zijn voorbij. We hebben de wereld overspoeld met complexe technische systemen […]. Als we onszelf door onze manier van ontwerpen in de problemen hebben gebracht, kunnen we die problemen door onze manier van ontwerpen ook weer oplossen. Dit boek gaat over het Plan B: duurzame en boeiende toekomstmogelijkheden en over de ontwerpstappen die we moeten nemen om die te realiseren.”

Invloedrijk

Topsy.com noemde John Thackara “een van de meest invloedrijke mensen op het internet”. Thackara is naast schrijver ook ‘evenementenontwerper’ en directeur van Doors of Perception, een internationaal netwerk dat duurzame toekomstbeelden creëert en probeert deze te bewerkstelligen. Het volledige cv van John Thackara is te vinden op www.thackara.com

John Thackara in Nederland

Voor de promotie van ‘Plan B’ is Thackara van woensdag 17 t/m vrijdag 19 maart in Nederland. Op woensdag 17 maart om 17.00 uur gaat hij op de Design Academy Eindhoven in discussie met Marcus Fairs over duurzaam ontwerpen. Donderdag 18 maart om 20.00 uur geeft hij een lezing in het Nederlands Architectuurinstituut in Rotterdam. En op vrijdag 19 maart om 15.00 uur presenteert John Thackara zijn boek op het Electrosmog Festival in de Balie in Amsterdam. Meer informatie over en aanmelding voor de evenementen via www.sunarchitecture.nl.

Plan B
Auteur: John Thackara
200 pagina's
Druk/editie: 1
Afmetingen: 139x21x205 mm
Gewicht: 301 gr
ISBN 10: 9085067871
ISBN 13: 9789085067870
Uitgever: SUN architecture
Taal: Nederlands
Genre: Architectuur

Prijs: € 24,50
Bestel nu! klik hier.

'Briljant, Visionair, Een van de beste businessboeken van het jaar’. De reacties op ‘In the Bubble – Designing in a Complex World’ (2005) van John Thackara waren overweldigend. Bij SUN is nu de vertaling van dit boek verschenen onder de titel ‘Plan B – Ontwerpen in een complexe wereld’. John Thackara schreef voor deze editie vier nieuwe hoofdstukken. Van 17 t/m 19 maart is hij in Nederland voor de promotie van zijn boek.